Epilógus

JongHyun nehézkesen vette rá magát, hogy ellátogasson a temetőbe, fivére sírjához, ám lelke mélyén régóta szeretett volna elmenni bátyjához. Felöltötte álcáit, majd egyetlen szó nélkül távozott otthonából, s taxiba ült, hogy ne keltsen feltűnést. Némán kifizette a fuvardíjat, majd a lenyugvó nap sugaraival övezve, nekiindult megkeresni a régen látott sírhelyet.
Kezeit zsebébe dugta, sapkájával egész homlokát eltakarta, ahogyan maszk mögé rejtette ajkait is. Egyedül sötétszín szemei látszottak ki arcából, pusztán azért, mert nem tudott napszemüveget venni a félhomályban. Lehajtott fejjel bandukolt a márványok között, azonban az utolsó kanyarnál megtorpant. Valami megmagyarázhatatlan érzés azt sugallta a fiúnak, hogy végre emelje fel a fejét, és úgy folytassa tovább útját.
JongHyun pupillája majdnem a duplájára dülledt, ahogy meglátta Fivére nyughelyénél eltűntnek hitt szobalányát. A szíve a torkába ugrott, mellkasa összeszűkült a rátörő érzéstől, gyomrában pillangók reppentek szét halovány boldogságától. Újabb és újabb gombócok gyűltek össze nyelőcsövében, amiket apránként tudott csak letuszkolni.
Előhúzta kezeit zsebeiből, majd ökölbe szorította mindkét kézfejét. Igyekezett leplezni a könnyeit, melyek szüntelenül a felszínre akartak törni, ám egynek mégis sikerült útnak indulnia, s a maszk puha anyagában be is végezte dolgát. Mély levegőt véve tette meg első lépését SooRa felé, majd lassanként egyre magabiztosabban haladt a még halkan zokogó, térdeire zuhant lány felé. Alig egyetlen karnyújtásnyira megállt tőle, szótlanul figyelte a finoman rázkódó vállakat, végül akaratlanul megérintette a lány jobb vállát.
SooRa lassan leengedte kezeit és felnézett a végtag tulajdonosára. Könnyei rögvest elapadtak, ahogy homályos tekintete rálelt az ismerősen fénylő mélybarna szempárra.

- Úrfi? – szólalt meg kissé rekedtesen, ahogy még mindig fojtogatta keserves sírása.
- Rara – pihegte alig hallhatóan a matéria alatt, belefeledkezett a kissé vöröslő íriszekbe.
- Mit keres itt az Úrfi? – kérdezte félve, miközben megpróbált erőt lehelni lábaiba és felkelni a hűvös földről.
- Téged – felelt őszintén, bal kezével SooRa karja alá nyúlt és vigyázva felsegítette a talajról, majd szembe fordította magával. – Te miért vagy itt, Rara? – járatta kérdőn tekintetét a lány szemeiben.
- Én? Hát. Öhm. Szóval én – hebegte zavarában, a váratlan kérdéstől megijedt.
- Igen? – biztatta alig hallhatóan a folytatásra. – Miért vagy itt Hyungnál? – sandított SooRa háta mögé, ám tekintete megakadt a rózsaszirmon, azonban mégsem méltatta említésre, lányra figyelt ismét.
- Az utóbbi időben gyakran meglátogatom a Fivérét – válaszolt kisvártatva.
- Hiányzik? – tette fel alig hallhatóan a kérdést, SooRa torkában akadt következő gondolata. – Kérlek, Rara. Hiányzik Hyung? – faggatta türelmesen.
- Igen, Úrfi. Hiszen szeretem a Bátyját. Szerettem – pihegte utolsó szavát elhalón, ahogy tekintete időközben újfent rálelt JongHyun kíváncsi szembogaraira.
- Már nem szereted?
- Úrfi – pislogott aprókat a fölé magasodó Ifjúra.
- Már nem szereted? – ismételte meg.

SooRa viszont nem tudott felelni JongHyun kérdésére. Tudta, ha nemleges választ ad, akkor Úrfija tovább faggatja a miértekről, ha pedig az ellenkezőjét vallja, megbántja őt szavaival. Tanácstalannak érezte magát, végül megunva a hosszú percek óta tartó némaságot, miközben a másik szempárját fürkészték megállás nélkül, a lány a távozást látta megfelelő módszernek.
Épp csak ellépett JongHyun mellől, amikor a fiú gyengéden a lány jobb felkarjába markolt és megállította tevékenységében. SooRa a vékony ujjakra pillantott, majd JongHyun tekintetéig vándorolt szemeivel. Felsóhajtott.

- Gyere haza – szakította ki merengéséből a lányt Úrfija.
- Nem lehet. Nem maradhatok, Úrfi – fogta el újra a rátörő sírás.
- Kérlek. Szükségem van rád. Légy mellettem, Rara – kérlelte halkan.
- Nem lehet. Nem tehetem.
- Miért? Miért nem lehet? – kérdezte aggódva.
- Mert már egyszer megöltelek – suttogta a szürkületben, ahogy kicsordult az első sós nedvességcsepp.
- Miről beszélsz? – ráncolta össze homlokát a fejfedő alatt.
- Egyszer már elveszítettelek. Még egyszer nem akarom – küszködte könnyeivel, lefejtette karjáról JongHyun csuklóját és újra menekülőre fogta, amiben a fiú megint megakadályozta.
- Várj! – Szorított ezúttal a lány csuklójára, majd lassan visszahúzta magához. – Miért mondod ezt, Rara?
- Miattam halt meg a bátyád. Én öltem meg – nézett könnyes szemeivel JongHyun szemébe.
- Baleset volt – reagált néhány pillanat múltán. – Egy szerencsétlen baleset.
- Nem voltál ott. Nem tudhatod.
- Tudom, hogy baleset volt. Ahogyan tudom azt is, hogy miért tett így a bátyám. – Ugyan SooRa nem láthatta az álca alatt, de JongHyun ajkára halvány mosoly rajzolódott saját gondolatától.
- Miért tudnád? – pigyergett.
- Mert én is pontosan ezt tettem volna JongHoon helyében. Ugyanígy megmentenélek, kerüljön bármibe. Tudom azt is, hogy te is megmentetted volna a bátyám életét, de ő volt a gyorsabb.

Bal kezét SooRa arcára csúsztatta és törődéssel telve szabadította meg a nedves bőrt, s igyekezett az újabban kibuggyanó könnycseppeket is felszárítani. SooRa lehunyt szemmel hagyta, hogy JongHyun vigasztalja, lelke végre megnyugodott. Szívét elöntötte a melegség, testét átjárta a megbocsátás és feloldozás érzése. Megemelte szemhéjait, tekintete összeakadt JongHyun megértő pillantásával, akinek keze továbbra is SooRa arcán pihent.
A lány még egyszer kiszabadította karját a fogásból, visszalépett a márványkőhöz, majd a fejfa mellett pihenő rózsaszálat felemelve visszaaraszolt Úrfijához. Reszkető kézzel nyújtotta át a fehér virágszálat és ismét JongHyun szembogaraiba révedt.

- Köszönöm, hogy megmentettél – szólalt meg elveszve a csillogó lélektükrökben.

JongHyun elvette a virágot SooRa kezéből, majd lassan maga mellé engedte. Pontosan akkor, amikor SooRa karjai indultak el JongHyun felé, hogy most saját kezeivel szabadítsa meg a fiatal férfit álcáitól. Vigyázva levette az ajkait fedő maszkot, majd a sapkát is óvatosan lehúzta a sötétbarna tincsekről. A márványra dobta, és két karjával átfonta JongHyun nyakát, leküzdötte a kettejük közti távolságot.
Mellkasuk összepréselődött, leheletük lassú keringőt lejtett egymással, pillantásuk a végtelenségig mélyült. Látták egymást a másik szempárjában csillogni. Az ölelésükben benne volt minden érzésük, melyet kezdettől fogva tápláltak a másik iránt: hála, megbocsátás, megértés, fájdalom, menedék, Szerelem. SooRa ujjai feljebb siklottak JongHyun tarkóján, puha tincsei közé fúrta őket, majd félszegen összeérintette ajkaikat...

...Szerelem...


Megjegyzések

  1. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa😭😭😭😭😭😭😭Csak, hogy tudd...ez az egyik legszebb történet, amit valaha olvastam. Ezerszer kifejtettem már neked, hogy milyen fantasztikus író vagy, szóval....SÍRTAM, NEVETTEM, SZERELEMBE ESTEM. Köszönöm neked ezt a fantasztikus remekművet és a rá fordított energiádat! Minden egyes szavát felfoghatatlan élménnyel olvastam!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsánatot kérek, amiért csak most írok, de el voltam havazva az elmúlt napokban. De most itt vagyok!
      Örülök, hogy ennyire tetszett a vége és maga a történet is, megérte annak idején belekezdeni és véghez vinni! :) Remélem, hogy azért találsz majd másik történetet a többi írásom közül, ami azért megfog és hasonló érzéseket okoz... :o)
      Köszönöm még egyszer a támogatásodat!

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések